Foto: Shutterstock
Vasarai piestāv gaisīgi un viegli deserti, tāpēc ierastās biskvīta ruletes vietā jāizbauda kārdinošā bezē rulete, ko lieliski papildina svaigo zemeņu klātbūtne.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
RULETEI:4 gab.olu baltumi100 gcukurs1 TKkukurūzas ciete1 TKbaltvīna etiķis0.5 TKvaniļas cukurs100 gpūdercukurs(+ pārkaisīšanai)350 gsvaigas zemenes mandeļu skaidiņas OLU KRĒMAM:250 mlpiens1 gab.vaniļas pāksts3 gab.olu dzeltenumi50 gpūdercukurs1 ĒKmilti1 ĒKsviests150 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo olu krēmu. Katliņā lej pienu, pievieno mīkstumu no vaniļas pāksts un liec karsēties uz lēnas uguns. Karsē pienu aptuveni divas minūtes.

2

Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ gaisīgās putās, īsi pirms beigām pievieno miltus un iemaisi tos. Olu dzeltenumu daļu pievieno sakarsētajam pienam, samaisi, un tad pievieno atlikušo masu, rūpīgi maisot ar putojamo slotiņu. Krēmu turpini karsēt, nepārtraukti maisot, līdz tas sāk biezēt.

3

Nelielā bļodiņa saputo sviestu, tad pievieno to olu krēmam un samaisi. Krēmu ielej bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā saskarās ar krēmu, un liec ledusskapī atdzist vismaz uz stundu.

4

Gatavo ruleti. Lielā bļodā saputo olu baltumus gaisīgās, mīkstās putās. Atsevišķā bļodā samaisi cukuru ar pūdercukuru un pa karotei pamazām pievieno olu baltumam, nepārtraukti putojot. Turpini putot un pievienot cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga un stingra, olu baltums netek no bļodas ārā. Īsi pirms beigām pievieno etiķi, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti, rūpīgi saputo.

5

Sagatavoto masu ieklāj veidnē, kur ieklāts cepamais papīrs, un ar karoti izlīdzini. Cep bezē 180 grādos aptuveni 12 minūtes, tad samazina karsrtumu līdz 150 grādiem un cep vēl 10-12 minūtes, līdz virspuse kļuvusi kraukšķīga.

6

Uz galda virsmas izbārsti pūdercukuru, uz tā izgāz bezē plāksni. Noņem cepamo papīru un atstāj atdzist.

7

Kad bezē atdzisis, bagātīgi to noklāj ar olu krēmu, atstājot nenoziestas malas. Pa virsu liec zemeņu šķēles. Satin bezē ruletes formā, liec uz šķīvja, pārkaisi ar pūdercukuru, mandeļu skaidiņām un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!