Foto: Shutterstock
Pavasarīgi viegla, bet tai pašā laikā sātīga bezgaļas zupa ar pirmajiem sezonas zaļumiem – nātrēm, lakšiem un skābenēm. Ja vēlies, pirms pasniegšanas vari tai pievienot vārītu olu un karoti skāba krējuma.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.66 glāzegrūbas eļļa2 nelieli burkāni3 kartupeļi0.25 neliela selerijas sakne1 neliels sīpols0.5 ĒKcukurs1 buljona kubiņš pēc garšassāls4 smaržīgie pipari1 lauru lapas saujanātres saujalakši saujaskābenes

Sagatavošana

1

Grūbas iepriekš kārtīgi noskalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs. Pārlej ar ūdeni un mērcē 1–2 stundas, tad atkal noskalo un nolej ūdeni.

2

Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Lakšus, nātres un skābenes noskalo un sasmalcina.

3

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Pēc pāris minūtēm pievieno selerijas sakni, burkānus, lauru lapas, cukuru, smaržīgos piparus un cep 3–4 minūtes, tad pievieno grūbas.'

4

Apmaisa katliņa saturu, turpina cept 2–3 minūtes, tad pievieno kartupeļus un pārlej ar dārzeņu buljonu, kas pagatavots, izšķīdinot buljona kubiņus verdošā ūdenī. Pievieno tik daudz buljona, cik biezu zupu vēlas, bet rēķinoties, ka grūbas uzbriedīs.

5

Uzliek katliņam vāku un uz mazas uguns vāra zupu aptuveni 25–30 minūtes, līdz grūbas ir mīkstas. Tad pievieno zaļumus, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, un nogriež liesmu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

6

Pasniedz ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!