Foto: Vida Press
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PICAS MĪKLAI:250 gbezglutēna milti1 šķipsnasāls0.5 TKdzeramā soda285 mlpiens ar pazeminātu tauku saturu PILDĪJUMAM:7 ĒKtomātu mērce2 ĒKsmalki sakapāts svaigs timiāns2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas8 nelieli ķiršu pipari (asuma pakāpe pēc izvēles)175 gfetas siers olīveļļa zirņu dīgsti

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Sajauc bļodā miltus, sāli un dzeramo sodu. Vispirms pievieno trīs ēdamkarotes piena un iejauc to miltu masā. Lai masa pārāk nesaķeptu, vispirms var izmantot karoti vai nazi un kapāt masu, bet pēc tam turpina pamazām pievienot pienu, un mīca mīklu ar rokām. Mīklai ir jābūt mīkstai, taču tā nevar lipt pie rokām.

3

Izbārsta uz galda miltus un saveļ mīklu uz galda virsmas. Sadala mīklu četrās daļās.
Ar mīklas veltni izrullē katru mīklas daļu aptuveni 15 centimetru platās picas pamatnēs un liek tās ar cepamo papīru noklātās cepamajās plātīs.

4

Nosmērē katru mīklas pamatni ar tomātu mērci, atstājot nenoklātu centimetru no ārmalas. Pārber ar timiānu un ķiplokiem.

5

Izkārto uz picas pamatnes četrās daļās sagrieztus ķiršu piparus. Saplucina fetas sieru un pārber ar to katru picu.

6

Cep aptuveni 20 minūtes. Pirms pasniegšanas, pārkaisa picas ar zirņu dzinumiem un pārslaci ar olīveļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!