Foto: DELFI
Galvenais, kas nepieciešams, lai štovēti kāposti izdotos patiešām garšīgi, ir ne jau liels gaļas gabals, ko tiem pievienot, bet kvalitatīvi skābie kāposti. Štovēšanai labāk izmanto mammas vai lauku radu ieburkotos kāpostiņus, bet, ja šādas iespējas nav, tad pērc tos tirgū pie zināma pārdevēja, kur tos iespējams iepriekš nogaršot. Šī recepte ir ģeniāli vienkārša – bez nogurdinošiem priekšdarbiem un liekām kalorijām, bet rezultāts būs tik gards, ka par gaļas trūkumu kāpostos noteikti nebūs jāsūdzas.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgskābēti kāposti0.5 lapelsīnu sula1 ĒKķimenes2 sīpoli0.25 TKdzeramā soda3 ĒKeļļa2 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Uzkarsē katlu, apgrauzdē tajā sausas ķimeņu sēklas pāris minūtes, līdz tās sāk smaržot. Liek katlā kāpostus, pārlej ar apelsīnu sulu, uzliek vāku un sautē aptuveni pusotru stundu uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot.

2

Neilgi pirms gatavošanas beigām pannā uzkarsē eļļu, liek cepties nomizotus, sasmalcinātus sīpolus. Lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini, pievieno tiem sodu un apmaisa. Pēc 2-3 minūtēm pievieno sīpoliem cukuru un maisot turpina cept, līdz tie ir tumši brūni un karamelizējušies, bet ne piedeguši.

3

Pievieno pannas saturu kāpostiem un iemaisa. Lej pannā 100 ml ūdens, ar koka lāpstiņu maisa, līdz karamelizētais atvārījums sāk burbuļot un panna ir tīra. Pievieno atvārījumu kāpostiem, iemaisa, uzliek katlam vāku un pasutina visu vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu.

Patīkami saldskābos štovētos kāpostiņus bauda ar rupjmaizi un kefīru, pasniedz kā piedevu dažādiem gaļas un kartupeļu ēdieniem vai izmanto Mārtiņdienas cepeša pildīšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!