Foto: Delfi Foto
Tik ierastās grūbas ar kūpinātas krūtiņas gabaliņiem atsvaidzinās krāsnī ceptās bietes un spināti, bet biezputrai zīdainu krēmīgumu piešķirs Mascarpones siers.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 vidējas bietes daži timiāna zariņi2 glāzesgrūbas2 sīpoli3 ķiploka daiviņas1 ĒKsviests šķipsnaķimenes šķipsnasāls šķipsnacukurs250 mlkūpināta cūkgaļas krūtiņa (sagriezta gabaliņos)1 ĒKVusteras mērce1 ĒKkapāti pētersīļi šķipsnamelnie pipari2 ĒKMascarpone saujaspināti

Sagatavošana

1

Izvāra divas bietes vai arī izcep tās cepeškrāsnī - bieti apsmērē ar eļļu, uzliek uz folija gabaliņa, pievieno timiāna zariņu un foliju saloka pauniņā. Cep 180°C apmēram pusotru stundu, līdz bietes mīkstas. Pēc tam sagriež nelielos kubiņos.

2

Tikmēr izvāra mīkstas grūbas, ņemot grūbu un sālsūdens proporciju 1:2. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus.

3

Pannā izkausē sviestu, pievieno ķimenes, sīpolus, ķiplokus, šķipsniņu sāls un cukuru. Cep uz lēnas uguns, līdz sīpoli zeltaini un šķīst laukā, noliek malā.

4

Citā pannā uz straujas uguns cep kūpinājumu, samazina uguni un pievieno ceptos sīpolus un bieti. Visu izkarsē. Tikmēr vienai bietei izspiež sulu.

5

Gaļai un sīpoliem pievieno vārītas grūbas, biešu sulu, Vorčesteras mērci, kapātus pētersīļus un svaigi maltus piparus. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli. Noņem no uguns un ļauj biezputrai piecas minūtes atpūsties. Pievieno Mascarpones sieru, un spinātus, izmaisa. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!