Foto: Publicitātes attēls
Klasiskā "panna cotta" jaunā gaismā – ar bietēm un cidonijām. Deserts sanāks tik skaists, ka šis gardums atradīs vietu pat uz svētku galda. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".

Vispirms gatavo sārto biešu kārtu. Bietes, saldo krējumu un sāli uzvāra un tad silda uz lēnas uguns apmēram 25 minūtes, līdz bietes kļūst mīkstas. Nedaudz atdzesē. Visu masu labi sablenderē un izkāš caur sietu (lai desertā nebūtu biešu gabaliņu). Masu atkal liek uz uguns un pievieno uzbriedinātu želatīnu, kad tas izkusis – noņem no plīts, pievieno medu un citrona sulu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Gatavo cidoniju musu: 75 g sviesta, 15 g cukura un cidoniju sulu uzsilda, lai sviests un cukurs izkūst. Citā traukā saputo olu dzeltenumus ar atlikušu cukuru.

Tad, olu masu lēni maisot, pielej karstam cidoniju sulas maisījumu. Turpina uz lēnās uguns vārīt, līdz masa sabiezē. Pievieno uzbriedinātu želatīnu, to labi izkausē. Noņem masu no plīts un pievieno atlikušos 25 g sviesta.

Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pievieno saldo krējumu un labi samaisa.
Abas masas kārto caurspīdīgs stikla traukos, atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas (līdz deserts sastingst).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!