Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 āboli MĒRCEI:75 gsviests75 gpūdercukurs150 mlsaldais krējums vai trekns piens MĪKLAI:150 gmilti0.5 TKcepamais pulveris3 olas150 mlpiens60 gsviests

Sagatavošana

1

Ābolus sagriež biezās šķēlēs. Karstā pannā izkausē kubiņu sviesta un apcep tajā ābolu šķēlītes, līdz tās mīkstas. Ābolus izņem no pannas.

2

Turpat pannā liek atlikušo sviestu un pārber ar pūdercukuru. Uz lēnas uguns izkausē sastāvdaļas un iemaisa tajās pienu. Karsē 5 minūtes, regulāri apmaisot, līdz mērce sabiezējusi.

3

Gatavo mīklu – lielā bļodā saber miltus un cepamo pulveri. Pievieno olas, pienu un mazliet ūdeni. Mīklu kārtīgi samaisa, līdz tā vienmērīga.

4

Uzkarsē pannu, izkausē tajā nedaudz sviesta un salej mīklu, lai sanāktu trīs vidēja izmēra pankūkas. Cep 2 minūtes, pēc tam apgriež otrādi un cep vēl 2-3 minūtes. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās (sanāks aptuveni 12).

5

Gatavās pankūkas liek tornītī uz šķīvja un aplej ar silto mērcīti, pievieno mīkstos ābolus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!