Foto: DELFI
Šis ir īsts bagātīgas vasaras beigu garšas deserts, kas pats kūst uz mēles un izplata ābolu un kanēļa smaržu pa visu māju. Turklāt tas ir ātri pagatavojams.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.āboli400 gsaldais krējums3 ĒKcukurs2 TKkanēlis2 ĒKsviests100 gauzu pārslas200 gbiezpiens200 gkazenes

Sagatavošana

1

Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Pēc tam putukrējumam pievieno biezpienu un vēl nedaudz sakuļ, bet nevajag aizrauties, lai krēmu nepārkultu un nesabojātu. Liek putojumu nedaudz "atpūsties" ledusskapī.

2

Pēc tam pannā izkausē ēdamkaroti sviesta, ieber tajā auzu pārslas, 1,5 ēdamkarotes cukura un tējkaroti kanēļa. Maisot apgrauzdē līdz pārslas zeltaini brūnas (aptuveni 3 minūtes). Ieber bļodiņā, lai atdziest.

3

Uz tās pašas pannas liek ēdamkaroti sviesta, ko izkausē. Tajā liek plānās šķēlītēs sagrieztus baltos, dzidros (vai jebkurus citus miltainos ābolus), apkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli. Apcep aptuveni minūti un pēc tam atdzesē.

4

Kārto saldo ēdienu trauciņā – apakšā nedaudz grauzdēto auzu pārslu, tad kārtu biezpiena krēma, pāris šķēlītes ābola ar sīrupu, atkal krēmu, pārslas utt., līdz visas sastāvdaļas izlietotas. Dekorē ar kazenēm.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!