Foto: Shutterstock
Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:250 gbiezpiens1 ola0.5 ĒKcukurs0.5 TKdzeramā soda šķipsnasāls1 glāzemilti1 ola (pīrāga apsmērēšanai) PILDĪJUMAM:2 ĒKeļļa0.5 kāpostgalviņa (neleila)1 sīpols (neliels) šķipsnasāls4 olas (cieti vārītas)

Sagatavošana

1

Pīrāgu cep vai nu tartes formā vai izjaucamajā kūkas formā. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot.

2

Gatavo pildījumu. Smalki sagriež kāpostu un sīpolu. Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno kāpostu, sāli un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz tas kļuvis viegli mīksts, apmēram septiņas minūtes. Pēc tam kāpostiem ļauj viegli atdzist.

3

Tikmēr novāra cietas olas, noloba un smalki sagriež. Samaisa kāpostus ar olām, pagaršo sāls daudzumu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

4

Gatavo mīklu. Sajauc biezpienu ar olām, pievieno cukuru, dzeramo sodu un sāli. Maisa, līdz biezpiens veido vienmērīgu masu. Ja nepieciešams, sablendē ar blenderi.

5

Pievieno biezpienam miltus. Varbūt milti būs vajadzīgi nedaudz vairāk kā glāze. Mīklai jābūt veidojamai, ne pārāk cietai un ne plūstošai. Sadala mīklu divās daļās: viena daļa nedaudz lielāka (tartes formas groziņa veidošanai), otra - mazāka (virspuses pinumam).

6

Formā ieklāj lielāko daļu un ar plaukstām izlīdzina mīklu, veidojot groziņu. Otru mīklas daļu izrullē plāksnē un sagriež strēmelēs.

7

Pilda mīklas groziņā kāpostu pildījumu un no strēmelēm veido virsējās kārtas dekoratīvo pinumu. Krūzītē sakuļ olu un apsmērē pīrāgu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep gatavu, līdz pīrāgs zeltains un gatavs (iedurot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss), apmēram 30 minūtes.

8

Kad pīrāgs gatavs, to apsedz ar dvielīti un ļauj 15 minūtes atpūsties. Pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!