Foto: Shutterstock
Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

650 gbiezpiens2 olas1 liels ābols2 ĒKskābs krējums2 ĒKmilti pēc garšascukurs šķipsnasmalka sāls1 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKcitronu sula sviests formas iesmērēšanai1 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek sildīties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamo formu, to iesmērējot ar mīkstu sviestu un izkaisot viegli ar miltiem.

2

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Saspaida biezpienu, piejauc olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu, miltus, cukuru un skābo krējumu, noliek malā. Izspiež citrona pusītei sulu.

3

Ja ābols nācis no pašu dārza, tad to var nemizot, bet, ja nav zināma ābola izcelsme, to nomizo, izņem serdi, pārgriež uz pusēm. Vienu pusi sagriež smalkās šķēlēs. Otru pusi sagriež salmiņos. Šķēles aprasina ar citrona sulu un noliek malā. Salmiņus iemaisa biezpiena masā.

4

Olu baltumus sakuļ mīkstās putās, pieliek šķipsnu sāls un saputo stingrās putās. Vienu ceturto daļu iemaisa biezpienā, lai tas kļūtu vijīgāks. Pārējos olu baltumus uzmanīgi iecilā.

5

Liek biezpienu sagatavotajā formā, rotā ar noglabātajām ābolu šķēlītēm un liek cepties apmēram 30 - 40 minūtes, līdz sacepums ir zeltains.

6

Nedaudz atdzesē un pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!