Foto: Shutterstock
Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.
285Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

KRĒMAM:225 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)85 gsviests (istabas temperatūrā)1 ĒKrīvēta citrona miziņa100 gmedus2 TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls MĪKLAI:130 gbiezpiens100 mleļļa220 gmedus1 ĒKvaniļas ekstrakts2 ĒKrīvēta citronu miziņa2 olas1 olu dzeltenums150 mlskābs krējums400 mlmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 ĒKcitronu mizas skaidiņas

Sagatavošana

1

Apmēram četras stundas pirms kēksiņi tiks likti galdā gatavo krēmu, jo tam ir nepieciešams laiks atdzesēties un sabiezēt.

2

Ar blenderi sablendē krēmsieru līdz gludai, vienmērīgai masai. Pievieno mīkstu sviestu, smalki rīvētu citrona miziņu, medu, vaniļas ekstraktu un nelielu šķipsnu sāls. Turpina blendēt, līdz krēms sakūlies gaisīgā krēmā. Krēmu apsedz ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī un ļauj dzesēties vismaz četras stundas. Krēmu ledusskapī var glabāt līdz vienai nedēļai.

3

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175°C. Sagatavo kēksiņu cepamo formu, iedobēs saliekot papīra formiņas.

4

Biezpienam jābūt mīkstam un mitram, lai to varētu sakult vienmērīgā masā. Biezpiena vietā var izmantot rikotu. Biezpienam pievieno eļļu, medu, vaniļas ekstraktu, smalki rīvētu citrona miziņu un visu labi samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa (var izmantot arī blenderi).

5

Biezpiena masā iemaisa olas un olu dzeltenumu, pēc tam pievieno skābo krējumu. Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Sausās sastāvdaļas uzmanīgi iecilā mitrajās, maisot tikai tik ilgi, līdz visas sastāvdaļas samaisījušās.

6

Mīklu pilda kēksiņu formās, liek karstā cepeškrāsnī un cep 20 - 25 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini un izcepušies (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss). Kēksiņiem ļauj atdzist pilnībā.

7

Kad kēksiņi atdzisuši, tos grezno ar krēmu, pa virsu beigās liekot rīvētas citronu miziņas. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!