Foto: DELFI
Kūka, ko var cept arī kā plātsmaizi un ir izcili piemērota šim laikam! Oriģināli recepte atrasta kādā no iepriekšējo gadu žurnāla "Ievas Virtuve" speciālizlaidumiem, izmēģināta un atzīta par ļoti labu esam. "Kūkas top, ja gadās kāds svarīgs iemesls. Rupjmaize, biezpiens un zemenes, kur vēl gardāku kombināciju!" teic Ilze Limanāne, atrādot savu veikumu arī "Tasty" lasītājiem. Arī mēs nobaudījām un apstiprinām – ļoti garšīga!
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 grudzu maize50 gmīksts sviests50 gmīkstas (izmērcētas) žāvētas aprikozes100 gdateles bez kauliņiem50 gbrūnais cukurs300 gbiezpiens400 gkrēmsiers3 olas120 gcukurs1 ĒKciete1 ĒKvaniļas cukurs zemenes

Sagatavošana

1

Rupjmaizei nogriež garoziņas, mīkstumu sadrupina – sarīvē, salauž gabaliņos vai sablendē.

2

Pievieno žāvētos augļus, cukuru un sviestu, visu maļ vai blendē, līdz izveidojas ķepīga masa. Brīdinām, ka blenderim jābūt itin izturīgam un jaudīgam, jo šī kombinācija nav pārāk pateicīga blendēšanai.

3

Sagatavoto pamatnes masu liek ar cepampapīru izklātā veidnē – var izmantot gan apaļo kūku formu, gan parastu cepešplāti. Tiesa, ņem vērā, ka sastāvdaļas norādītas 20x20 cm plātsmaizei, bet Ilze cepa apaļajā formā, kuras diametrs ir 26 cm. Ja plāts ir lielāka, sastāvdaļas, protams, vajadzēs vairāk.

4

Gatavo krēma masu: saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa masā biezpienu un svaigo sieru, kā arī cieti.

5

Klāj krēmu uz rupjmaizes un augļu pamatnes un, nedaudz iespiežot, pāri kārto uz pusēm sagrieztas zemenes.

6

Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 45 minūtes, līdz biezpiena krēma masas maliņas kļūst zeltainas.

7

Pirms pasniegt kūku, atdzesē to.

"Tasty" ieteikums: ziemā vari izmantot saldētas zemenes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!