25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
500 gbiezpiens250 gmargarīns500 gmilti150 gcukurs2 ĒKpūdercukurs1 ola1 TKsoda vanilīns
Sagatavošana
1
Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Izsijātiem miltiem pievieno sodu, samīcītu biezpienu, uz rupjās rīves sarīvētu margarīnu, cukuru un dzeltenumus.
2
Maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīkla ir pārāk bieza, pievieno 1 - 2 ĒK kefīra vai skāba krējuma un samaisa.
3
Mīklu izrullē 1,5 cm biezumā, ar glāzi izspiež aplīšus, ar vēl mazāku glāzīti izpiež vidiņus. Jāsanāk tādai kā barankai.
4
Virtuļus cep taukvāres katlā 5 - 7 minūtes 160*C. Gatavus liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar vaniīnu.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit