Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ceptās "Aļaskas" ir franču un amerikāņu virtuvē plaši pazīstams deserts, kura pamatā ir biskvīts, saldējuma bumba un apcepta olbaltumu masa. Pamēģini šo gardumu pagatavot arī tu – Ziemassvētku noskaņās biskvītu piesūcini ar olu liķieri, bet zem bezē cepurītes paslēp olu liķiera saldējuma bumbu.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
porains biskvīts6 ĒKolu liķieris500 mlolu liķiera saldējums4 olu baltumi250 gpūdercukurs apaļš cepumu un biskvīta griezējs konditorejas tūta ar zvaigznītes uzgali

Sagatavošana

1

No biskvīta loksnes izgriež sešus apļus – tās būs kūciņu pamatnes. Biskvīta apļus saliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

2

Katram biskvīta aplim uzlej ēdamkaroti olu liķiera. No saldējuma izgrebj sešas lielas bumbas un katru uzsēdina uz biskvīta aplīša. Biskvīta un saldējuma sagataves ievieto saldētavā.

3

Olu baltumus sakuļ, līdz tie sāk veidot baltas putas. Turpina kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz olbaltumu masa ir stingrās un spīdīgās putās.

4

Olu baltumu masu ieliek konditorejas tūtā. No saldētavas izņem "Aļasku" pamatnes un uzspiež apkārt saldējuma bumbai olbaltumu tornīti, lai saldējuma bumba būtu pilnībā nosegta. Kūciņas liek atpakaļ saldētavā, līdz pasniegšanas brīdim.

5

Pirms pasniegšanas "Aļaskas" izņem no saldētavas un ievieto 220°C karstā krāsnī uz trim minūtēm, lai olu baltums tik tikko kļūtu zeltains. Pasniedz kūciņas uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!