Foto: Privātais arhīvs
"Kurš gan spēj atteikties no šokolādīga braunija, kas kārtām mijas ar gaisīgu putukrējumu un skābenu ķiršu ievārījumu. Tieši tādēļ mūsu mājās parasti šo kārtojumu gatavo lielajā cepešpannā," tā recepti piesaka Ilva Linde.

Produktu daudzums paredzēts uz lielo cepeškrāsns pannu.

Gatavo brauniju. Samaisa olas ar cukuru un sāli. Pievieno mīkstu sviestu, kārtīgi samaisa, iesijājot pievieno miltus. Tad liek kakao pulveri un cepamo pulveri, samaisa. Masai jāgaršo kā tumīgai tumšajai šokolādei.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Klāj masu ar cepampapīru izklātā pannā. Noderēs spatula, lai izsmērētu masu gar visām malām. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz vidus vairs nav pilnīgi šķidrs – braunijam nav jābūt pārlieku sausam.

Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru vijīgā putukrējumā.

Brauniju izņem no krāsns, atdzesē, gareniski pārgriež uz pusēm un sadala četrās daļās (ja vēlas lielāku kārtojumu, izcep vēl vienu plāti braunija).

Vienu kārtu liek uz pamatnes, pārlej ar nedaudz pienu un pārziež ar ķiršu ievārījumu. Nevajag skopoties, bet likt normālā daudzumā, labāk lai līst pāri malām, nekā ievārījumu atrast nevar.

Liek otro kārtu, atkārto piena pārliešanu. Uz šīs kārtas liek saputotu saldo krējumu ar cukuru. Tad atkal brauniju, ķiršu ievārījumu, un virsū pēdējo braunija kārtu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!