Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
"Brigadeiros" ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojamas konfektes, bez kurām nav iedomājama neviena brazīliešu bērnu ballīte. Tās var gatavot paši bērni, ja tikai pieaugušais pastāv brītiņu pie plīts un savāra konfekšu masu.

Konfektes var papildināt ar rīvētu citronu vai apelsīnu miziņu, iekšā ievelt grauzdētu riekstu vai, piemēram, ķirsi. Tāpat arī no ārpuses var apviļāt ar šokolādes vai kokosriekstu skaidiņām. Šajā receptē tiek izmantotas smalcinātas mandeles.

"Brigadeiros" ir arī burvīgs pildījums glazūrkēksiņiem, ja gribas ko interesantāku par pierasto vārīto krēmu. Tāpat arī "brigaidero" krēmu izmanto kūkās, piemēram, slavenajā šokolādes tortē "Bolo Brigadeiro", iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 mliebiezinātais piens ar cukuru4 ĒKkakao pulveris bez cukura1 ĒKsviests (ar kaudzi) drupināti rieksti, kokosa vai šokolādes skaidiņas

Sagatavošana

1

Liek katliņā iebiezināto pienu, samaisa ar kakao pulveri un liek uz uguns. Pievieno sviestu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz mazliet sabiezē. Vārīt masu vajadzētu tik ilgi, līdz tā iegūst ne pārāk bieza krējuma konsistenci. Ja pārvāra, būs diezgan grūti savelt bumbiņas, tās būs dikti cietas. Savukārt, ja savāra nepietiekami, masa būs pārāk mīksta un gribēs izplūst. Ledusskapī masa sacietē vairāk – ja tā ir diezgan mīksta, pirms veidošanas ieliek ledusskapī.

2

Pilnībā atdzesē un veido no masas bumbiņas, kuras apviļā sasmalcinātos riekstos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!