Foto: Shutterstock
Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
0.5 franču bagete100 gsviests (izkausēts)200 gČedaras siers (sarīvēts)350 gbrokoļi300 gšķiņķis (sagriezts kubiņos)4 olas500 mlpiens pipari

Sagatavošana

1

Bageti sagriež lielos gabaliņos un apviļā sviestā. Tad izkārto cepamā trauka pamatnē.

2

Maizei uzber nedaudz siera, tad brokoļa gabaliņus, bet beigās šķiņķi.

3

Lielā bļodā sakuļ olas, pienu un piparus. Masu pārlej sacepuma sastāvdaļām, virsū uzkaisa sieru un ieliek ledusskapī uz stundu.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

5

Cepamo trauku pirms cepšanas nedaudz notur istabas temperatūrā, virsū uzkaisa atlikušo sieru. Tad liek uzkarsētajā cepeškrāsnī un cep 35-40 minūtes.

6

Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un atdzesē 10 minūtes, tad pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!