Foto: Shutterstock
Visu viesību un sanākšanu iecienītie buljona pīrādziņi ar gaļas pildījumu.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmīksts sviests250 gmilti100 gauksts ūdens1 TKetiķis PILDĪJUMS:200 gvārītas maltas liellopa gaļa sviests0.5 gab.sasmalcināts sīpols buljons sāls malti melnie pipari muskatrieksts

Sagatavošana

1

Sviestu sadala 3 daļās. Etiķi samaisa ar ūdeni.

2

Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā 1/3 sviesta un saplucina to kopā ar miltiem smalki, tad pievieno aukstu ūdeni, kas sajaukts ar etiķi un samīca.

3

Izrullē ~½ cm biezā kvadrātā, 2/3 mīklas apsmērē ar otro 1/3 sviesta (Neapsmērēt malas!).

4

Tad mīklu saloka: vispirms neapsmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā. Mīklu viegli ar delnu dauza 2 pretējos virzienos, tā izspiežot lieko gaisu (citādi tas pārplēsīs mīklu un sviests nāks ārā). Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat.

5

Ledusskapī 10 - 15 minūtes patur, atkal izrullē, uzsmērē atlikušo 1/3 sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10 - 15 minūtes.

6

Izrullē un saloka tāpat.

7

Pēc vēlēšanās un iespējām atdzesēšanu un rullēšanu - locīšana var atkārtot vēl vairākas reizes - mīkla labāk celsies, būs čauganāka. Tikai nedrīkst pārāk ilgi dzesēt neapsegtu -izveidosies garoza, ko nevarēs likvidēt.

8

Mīklu izrullē ~3 mm biezumā un izgriež kvadrātiņus (kvadrātiņu lielums atkarīgs cik lielus pīrādziņus grib izcept). Uz kvadrātiņiem liek pildījumu, maliņas apsmērē ar sakultu olu (malas salipšanai) un pārloka – veidojot trīsstūrus, malas piespiež.

9

Pīrādziņus liek uz plāts, apziež ar olu un cep gatavus.

10

Pildījums: gaļu izvāra, 1x izmaļ gaļas mašīnā un apcep sviestā kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Gaļu un sīpolus samaisa, pievieno mazliet buljona (tik daudz, lai masa turētos kopā), pieliek sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas. Pildījumam jābūt pikantam.

Iesūtīja: Rita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!