Foto: Shutterstock
Īpaši gardie bulojna pīrādziņi no pašgatavotas kārtainas sviesta mīklas.
180Minūtes
13Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
100 gsviests0.5 kgmilti1 glāzemilti25 graugs100 gsviests vai margarīns1 gab.ola cukurs sāls0.5 kgliellopa gaļa2 gab.sīpoli1 gab.burkāns sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

2

Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis. Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu.

3

Pievieno izkausētu un atdzesētu 100g sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām.

4

Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas. Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.

5

Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē.

6

Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu (100g) un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām.

7

Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek. Mīklas plāksni izrulē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.

8

Gaļas pildījums: svaigu gaļu sagriež gabaliņos un uz pannas apcep. Pielej verdošu ūdeni, sagrieztus sīpolus, burkānus un garšvielas. Sautē gatavu, tad izmaļ gaļas mašīnā, pievieno novārījuma ūdeni un samaisa.

9

Atzdesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, sagriež kvadrātos, vidū liek gaļas masu, saloka trīstūri un malas aizspiež ar dakšu. Pīrāgus liek uz ieziestas plāts, uzraudzē, pārziež sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām un cep.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!