Foto: Shutterstock
Gardums ziemas sezonai - bumbieru kompots ar cidonijām.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

bumbieri cidonijas cukurs

Sagatavošana

1

Ņem bumbierus, griež un pusēm un izņem serdes, liek burkā. Lai labāka garša vajag klāt pielikt cidonijas (griež vismaz 4 daļās un izņem sēkliņas).

2

Uz 3 l burku liek sauju ar sagrieztām cidonijām.

3

Vāra sīrupu : 500 g cukura uz 1 L ūdens. Lej virsū bumbieriem un karsē, vismaz 30 minūtes. Laika atskaiti sāk no tā brīža, kad ūdens uzkarsis ~80 grādi.

4

Ja ir mājās āboli, tad liek bumbierus ar āboliem pusi uz pusi, arī cidonijas klāt un sīrupā karsē, tad āboliem būs bumbieru garša.

Iesūtīja: Inesem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!