Foto: Shutterstock
Burkānu čatnijs - pikanta piedeva burciņā.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gburkāni2 gab.ķiploka daiviņas75 gsvaigs ingvers3 ĒKkausēts sviests1 TKgaišās sinepju sēklas1 TKkumins1 TKmalti melnie pipari1 TKmalti kajēnas pipari3 ĒKcukurs1 ĒKetiķis 5%

Sagatavošana

1

Burkānus nomizo un sarīvē uz rīves.

2

Ķiplokus nomizo un izspied caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves.

3

Ingvera sakni nomizo un sagriež plānās šķēlītēs vai sarīvē uz rupjās rīves.

4

Kausēta sviesta pagatavošana: katliņā ieliek 4-5 ēdamkarotes sviesta un karsē uz nelielas uguns. Kad no sviesta sāk atdalīties nelieli baltas vielas kunkuļi, ņem tos ārā ar karoti. Kausē un attīri sviestu tik ilgi, kamēr tas ir palicis dzidrs. Seko, lai nepiedeg.

5

Gatavo čatniju. Karstajā sviestā liek sinepju sēklas un kuminu. Karsē, kamēr sēklas sāk sprēgāt. Uzreiz pievieno ingveru, ķiplokus un melnos piparus. Apmaisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno burkānus, cukuru, kajenas piparus un sāli pēc garšas.

6

Pabeidz gatavot čatniju. Ik pa brīdim apmaisot, karsē uz nelielas uguns 25 minūtes, kamēr burkāni kļūst mīksti un virspusē sāk parādīties eļļainums. Uzmana, lai nepiedeg.

7

Pilda čatniju burkās. Gatavo čatniju atdzesē tai pašā traukā, kur gatavots. Atdzesētu pilda burkās. Uzglabā ledusskapī.

No šī daudzuma sanāks 400 g gatavās masas.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!