Foto: Shutterstock
Garda rudens kūka, kurai būtu vēlams izmantot sulīgus un saldus jaunās ražas burkānus. Skābā krējuma krēms sanāks jo gaisīgāks un noturīgāks, ja tas būs treknāks.
80Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 mlmilti150 mlcukurs50 mlbrūnais cukurs3 TKcepamais pulveris1 TKkanēlis1 TKingvers (malts)1 TKsmaržīgie pipari (malti) šķipsnasāls400 mlburkāni (rīvēti)3 olas150 mlskābs krējums100 mleļļa saujavalrieksti (papildu rotāšanai)150 mlrozīnes KRĒMAM:500 mlskābs krējums (vismaz 25%)1 TKvaniļas cukurs100 mlpūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, sagatavo kēksa gareno formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

2

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, abus cukura veidus, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, smaržīgos piparus un sāli. Uz smalkas rīves sarīvē burkānus un sajauc ar miltu maisījumu.

3

Miltos izveido padziļinājumu un pievieno olas, skābo krējumu un eļļu, visu labi izmaisa. Iedrupina valriekstus, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus) un uzmanīgi iecilā, nemaisot pārāk ilgi.

4

Mīklu lej sagatavotajā kēksa formā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram stundu, līdz kēkss gatavs (iespraužot koka skaliņu, izvelkot tam jābūt sausam).

5

Kēksu izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist. Kad tas atdzisis, gatavo skābā krējuma krēmu. Traukā ar mikseri sakuļ skābo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms.

6

Kēksu pārgriež gareniski uz pusēm, iesmērē pusi skābā krējuma krēma. Saliek kēksa abas puses kopā un arī virspusi apsmērē ar krēmu. Rotā ar valriekstu pusītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!