Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Gruzijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistas gaļas un sezonas dārzeņu sautējumu.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.vista4 gab.tomāti2 ĒKtomātu pasta1 gab.burkāns3 gab.sīpoli3 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 saujakinza300 mlūdens, verdošs

Sagatavošana

1

Vistu noskalo, sadala gabalos (var izmantot arī jau gatavus vistas šķiņķus, stilbus vai citas daļas pēc izvēles). Sīpolus nomizo, sagriež ripās. Kinzu rupji sakapā. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sagriež daivās (var izmantot arī konservētus tomātus). Ķiplokus nomizo, sīki sakapā.

2

Uzkarsē dziļu pannu vai katlu un liek cepties vistas gabalus. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam tos pagrozot, līdz gabaliņi ir apcepušies no visām pusēm. Eļļa nav nepieciešama, jo vista cepsies pati savos taukos.

3

Tad vistai pievieno sīpolus, burkānus un, apmaisot katliņa saturu, turpina cept 4–5 minūtes. Pievieno tomātus, tomātu pastu, ķiplokus, sāli, piparus un turpina cept vēl 2–3 minūtes.

4

Pārlej katliņa saturu ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes (ja vēlas, garšas uzlabošanai var pievienot pusglāzi sausa baltvīna).

5

Kad sautējums gatavs, iemaisa tajā kinzu un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!