Ātri pagatavojama vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem. Patiks mazajiem gardēžiem!
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.liels vistas stilbs1 gab.sīpols1 gab.paprika2 gab.seleriju kāti2 gab.burkāni1 gab.buntīte diļļu1 gab.ķiploka daiviņa sāls500 gmakaroni

Sagatavošana

1

Ņem lielu vistas stilbu, burkānus, vienu papriku, selerijas kātus, pētersīļus, dilles, ķiploku daiviņu un sīpolu.

2

Dārzeņus notīra un nomizo. Garšaugus sasien buntītē. Papriku pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas.

3

Ja zupa tiek gatavota pavisam maziem bērniem, ķiploku un papriku neliek, tā vietā ieber vienu šķipsnu ķimeņu sēklu.

4

Vistas stilbu rūpīgi nomazgā un liek katlā kopā ar dārzeņiem. Ielej aukstu ūdeni un liek vārīties, neliekot katlam vāku.

5

Līdzko buljons sāk vārīties, nosmeļ radušās putas. Samazina liesmu un turpina vārīt, ik pa laikam nosmeļot putas. Kad buljons atkal sasniedzis vārīšanās temperatūru, katlu pārsedz ar vāku, atstājot nelielu spraugu.

6

Atsevišķā katliņā vāra makaronus vai nūdeles. Ja zupa tiek gatavota bērniem, interesantāk, ja sagādāti īpašas formas makaroni - zvēriņi, burtiņi vai tml. Mazajiem gardēžiem ēšanas process šķitīs vēl aizraujošāks.

7

Kad makaroni uzvārījušies, tos nokāš un noskalo.

8

Vistas kāja buljonā uzvārīsies ātrāk par dārzeņiem, to izņem no viruma kopā ar papriku. Turpina uz lēnas uguns vārīt pārējos dārzeņus.

9

Vārītajam stilbiņam noņem ādu un atkaulo. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Kad burkāni buljonā izvārījušies, tos izņem no buljona, sagriež ripiņās.

10

Buljonam pievieno sāli un garšvielas pēc izvēles, vēlreiz liek vārīties līdz pirmajiem burbuļiem, tad ņem nost no plīts un nokāš.

11

Zupas šķīvī vai bļodiņā liek makaronus, burkānu ripiņas un aplej ar karsto buljonu - zupa gatava! Virumam var pārkaisīt smalki sagrieztus zaļumus, piemēram, dilles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!