Foto: DELFI
Vasarā viens no gaidītākajiem notikumiem dārzā ir ne tikai zemeņu laiks, bet arī jauno kartupeļu rakšana. Tie allaž uz galda tiek celti dažnedažākajos veidos, bet allaž garšo izcili labi. Piedāvāju nedaudz citādāku cepeškrāsnī cepto kartupeļu recepti, kas pārsteigs ar izteiksmīgu garšu buķeti un kraukšķīgu garoziņu.
70Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

jaunie kartupeļi dilles ķiploki sāls eļļa pēc garšasķiploki pēc garšaskrējums pēc garšasmajonēze pēc garšassāls dilles sīpolloki

Sagatavošana

1

Jaunos kartupeļus nomizo, kā arī ieliek katlā vārīties. Kad kartupeļi ir aizvārījušies, pieber sāli un pagaida vēl vismaz 5-10 minūtes, bet pēc tam nokāš un nosusina. Kartupeļiem jābūt vidū vēl cietiem, bet to ārmalai – nedaudz mīkstai.

2

Nosusinātos kartupeļus ber uz cepešpannas, kur ieklāts cepamais papīrs. Tos bagātīgi apber ar zaļumiem, piespiež klāt ķiplokus, pieber sāli un apsalka ar eļļu. Visus apmaisa.

3

Liek pannā cepties uz vismaz 180–200 grādos 25 līdz 30 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni, bet vidus – mīksts. Dažas minūtes pirms ņemšanas laukā cepeškrāsnī var ieslēgt ventilatora režīmu, kas vēl vairāk "apraus" kartupeļus un piešķirs tiem brūnu un kraukšķīgu garoziņu.

4

Kamēr kartupeļi cepas, var pagatavot ķiploku mērci. Bļodiņā iespiež krējumu, pievieno sagrieztus lociņus un dilles. Pēc garšas pieber klāt sāli, saspiestus ķiplokus, kā arī nedaudz majonēzi. Ja mājās nav ķiploku, tad tos var aizstāt ar ķiploku sāli. Visu samaisa, ieliek ledusskapī, lai mērce nedaudz savelkas.

5

Mērci var lietot ne tikai pie kartupeļiem, bet arī pie čipsiem, dārzeņiem, kā arī citām uzkodām.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!