Foto: DELFI
Zeltaini kartupelīši un kraukšķīgas mednieku desiņas – smaržos visa māja un ģimene būs sajūsmā! Turklāt nenāksies pat īpaši nopūlēties virtuvē.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

16 kartupeļi8 mednieku desiņas MARINĀDEI:1 ĒKmedus1 ĒKtomātu pasta0.5 TKpaprikas pulveris4 ĒKsojas mērce6 ķiploka daiviņas4 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Nelielus, vienāda lieluma kartupeļus nomizo, liek vārīties. Pa to laiku mednieku desiņas iegriež ar nazi.

2

Gatavo mērci. Ķiplokus nomizo, samaisa trauciņā ar pārējām sastāvdaļām.

3

Kad kartupeļi sāk vārīties, tos turpina vārīt 4-5 minūtes, tad nokāš, ber katliņā un nožāvē uz nelielas liesmas 2-3 minūtes.

4

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

5

Kartupeļus ber pannā, pievieno mērci, apmaisa, lai kartupeļi būtu viscaur noklāti ar mērci. Liek krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, tad izņem, pa starpām saliek desiņas.

6

Krāsns temperatūru palielina līdz maksimāli iespējamai. Ja ir, tad izmanto grila režīmu. Liek pannu atpakaļ krāsnī un cep visu, līdz kartupeļi un desiņas ir skaisti apbrūnējuši līdz tev tīkamākajai pakāpei.

7

Izņem no krāsns un bauda nekavējoties, papildinot ar sulīgiem dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!