Foto: Shutterstock
Maltīte, kurā spīd divas tik ļoti zināmas sastāvdaļas - puķkāposts un sviests. Vārīti ceptais ziedkāposts paspilgtināts ar izteiktu garšvielu buķeti - kariju un krustnagliņām. Garšos lieliski un patiks ne tikai veģetāriešiem!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ziedkāposta galviņa1 sīpols4 ķiploka daiviņas1 ingvera gabaliņš2 ĒKkarija pulveris dažas krustnagliņas2 TKsāls2 TKolīveļļa MĒRCEI:3 ĒKsviests3 ĒKdzeltenās rozīnes1 ĒKcitronu sula1 TKsarīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 230 grādu atzīmei. Cepamajā pannā izklāj cepamo papīru.

2

Lielā katlā lej aptuveni divus litrus ar ūdeni, katlā ber sasmalcinātus sīpolus, šķēlītēs sagrieztas ķiploku daiviņas, nomizotu un sasmalcinātu ingveru, karija pulveri, krustnagliņas un sāli. Visam ļauj sākt vārīties.

3

Kad ūdens katliņā burbuļo, tajā liek puķkāposta galviņu ar kātu uz augšu, un vāra aptuveni 15 minūtes. Pēc tam ņem laukā un nosusina.

4

Puķkāposta galvu tad apsmērē ar eļļu un apkaisa ar sāli un pipariem, ja ir vēlēšanās.

5

Pēc tam liek puķkāposta galvu uz cepamās pannas, ar kāta pusi uz leju un liek cepeškrāsnī cepties. Cep aptuveni 35 līdz 40 minūtes, līdz tas kļuvis brūns un kraukšķīgs.

6

Kamēr puķkāposts gatavojas, gatavo sviesta mērci. Nelielā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rozīnes un apcep pāris minūtes. Pēc tam mērci atdzesē pāris minūtes un iemaisa tajā citronu sulu un sarīvēto citrona miziņu.

7

Kad puķkāposts gatavs, to sagriež nelielos gabaliņos un apkaisa ar pavisam nelielu daudzumu karija. Pasniedzot apslaksta ar sviesta un citrona mērci.

8

Dekorē ar pavasara zaļumiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!