Foto: Shutterstock

Katsudon ir tradicionāls japāņu pusdienu ēdiens - bļodiņa rīsu, olu kultenis un ceptas cūkgaļas gabaliņi. Pirms gatavo cūkgaļu un olu, novāra gatavus vienu krūzi rīsus (pietiks divām porcijām) un noglabā siltus zem segām.

17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
OLU KULTENIM:1 sīpols75 mldaši buljons1 ĒKsojas mērce1 TKcukurs3 olas1 ĒKeļļa2 sīpolloki CŪKGAĻAI:2 cūkgaļas kakla karbonādes šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari1 ĒKmilti1 ola3 ĒKrīvmaize1 ĒKsezama eļļa eļļa (vārīšanai)

Sagatavošana

1

Sagatavo šķīvi ar miltiem, dziļāku šķīvi ar sakultu olu un šķīvi ar rīvmaizi. Cūkgaļas karbonādes apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, apvārta miltos, liekos nopurinot, pēc tam apvārta olā un visbeidzot rīvmaizē. Noliek sagatavotās gaļas šķēles uz šķīvja.

2

Dziļā pannā ielej eļļu, kas piemērota augstām temperatūrām, apmēram 5 cm. Pievieno eļļai sezama eļļu. Pēc tam sakarsē pannu. Tikmēr sagatavo restītas vai šķīvi, kas izklāts ar papīra dvieli.

3

Kad eļļa karsta, tajā uzmanīgi ieliek sagatavotās karbonādes. Cep, līdz rīvmaizes garoziņa zeltaina un gaļa izkarsusi cauri. Atkarībā no tā, cik ir biezas gaļas šķēles, būs vajadzīgas apmēram 7 - 10 minūtes. Izceptās gaļas šķēles liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Šajā brīdī var izmērīt gaļas šķēlei temperatūru. Tām vidiņā ir jābūt vismaz 65ºC.

4

Kamēr gaļa eļļā karsējas, smalki sagriež sīpolu, noliek malā, smalki sagriež lokus. Nelielā bļodiņā samaisa daši, sojas mērci un cukuru. Citā nelielā bļodiņā viegli sakuļ olas. Kad cūkgaļa atpūtusies 5 minūtes, to šķērsām sagriež šķēlēs.

5

Pannā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi. Pāri sīpoliem lej daši maisījumu, mērcē iegulda sagrieztās cūkgaļas šķēles. Pāri lej sakulto olu. Pannu nosedz ar vāku un ļauj olai sarecēt, apmēram vienu minūti.

6

Bļodiņā liek rīsus, pa virsu kārto olu ar gaļas gabaliņiem, uzber lokus, pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!