Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šķīvī nedaudz atmiņu no vasaras – garda zivs fileja, kas pasniegta ar sviestā ceptiem zirnīšiem un skābenēm. Tā kā skābenes ir dārza ilgdzīvotājas, vēl šur tur tās var saplūkt arī rudenī.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 plekstes filejas (vai kāda cita baltā zivs milti45 gsviests100 gsaldēti zirņi30 gskābenes šķipsnacukurs sāls melnie pipari MĒRCEI:1 Šalotes sīpols300 mlzivju buljons4 ĒKsaldais krējums30 gskābenes

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: sakapātu sīpolu ber nelielā katliņā vai pannā, pārlej ar zivs buljonu un ļauj sākt vārīties. Gatavo tik ilgi, līdz buljons koncentrēti samazinājis savu apjomu vairāk par pusi.

2

Pievieno mērcei saldo krējumu un karsē pāris minūtes. Pēc tam noliek malā.

3

Kamēr mērce gatavojas, zivi apvārta miltos, kam pievienoti pipari un sāls.

4

Pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā. Zivs filejas cep aptuveni divas minūtes no katras puses.

5

Apceptās zivs filejas noņem no pannas. Izkausē pannā atlikušo sviestu un dažas minūtes tajā apcep zirņus.

6

Pēc tam katliņā, kurā pagatavota mērce, saplucina skābeņu lapas un uzsilda mērci atkārtoti. Pēc tam mērci izkāš traukā.

7

Saplucina otru pusi skābeņu lapu un pievieno pannai, kurā ir zirņi, apber ar cukuru, sāli un pipariem. Zivs filejas liek pannā pie zirņiem un visu aplej ar buljona mērci.

Maltīti pasniedz, kamēr vēl silta. Kā piedevas var pagatavot arī vārītus kartupeļus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!