Foto: Shutterstock
Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari2 ĒKmilti eļļa (cepšanai)1 ķiploka daiviņa2 ĒKkapāti pētersīļi2 ĒKkaperi200 mlvistas buljons50 mlcitronu sula (vai baltvīns)4 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Vistas filejas ieliek plastikas maisiņā vai pārtikas plēvē un ar gaļas āmuriņu izdauza plakanas. Apkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un apvārta miltos, liekos miltus nopurinot. Smalki sagriež ķiploku un sakapā pētersīļus.

2

Karsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas, tajā no abām pusēm apcep vistas filejas, 2-3 minūtes no katras puses. Vistas filejas cep pa vienai vai divām, nepārbāžot pannu. Apceptās filejas noliek uz šķīvja, apsedz ar foliju.

3

Karstajā eļļā liek ķiplokus un apcep, aromatizējot eļļu, apmēram 20 sekundes, pievieno kaperus un izkarsē. Ielej pannā buljonu un uzvāra, noskrāpējot visus piecepumus no pannas apakšas. Pievieno citronu sulu un uzvāra, karsē apmēram vienu minūti. Pievieno sviestu, pētersīļus, pagaršo sāli un piparus, ja nepieciešams pievieno. Kad sviests izkusis, mērci lej pāri vistas filejām, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!