Foto: Shutterstock
Ceptas vistu aknas var izmantot kā uzkodu kopā ar salātiem vai kā pamatēdienu ar tvaicētiem dārzeņiem. Cepšanai tiek izmantoti pīļu tauki, bet tie varētu būt arī zosu tauki, cūku tauki, sviests vai eļļa. Garšas buķete būs visgardākā, ja izmantos pīļu vai zosu taukus.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gvistas aknas30 mlkonjaks15 gpīļu tauki ledus ūdens pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo bļodu ar aukstu ūdeni un ledu. Attīra akniņas no cīpslām un plēvēm. Attīrītās akniņas liek ledus ūdenī. Kad visas akniņas notīrītas, tās nomazgā un izņem no ledus ūdens.

2

Akniņas aplej ar konjaku, pievieno nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus. Atstāj aknas marinēties 15 minūtes. Ik pa brīdim akniņas izmaisa.

3

Sakarsē pannu ar pīļu taukiem. Aknas nosusina papīra dvielī, pēc tam liek karstā pannā un, nepārpildot pannu, pa porcijām cep no abām pusēm brūnas. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!