Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Tik daudz labu lietu vienā gardā maltītē – biezenis, kas pagatavots no pastinakiem un selerijām un pasniegts kopā ar cepeškrāsnī apceptām desiņām. Tam visam klāt sutināti sarkanie kāposti ar sīpoliem, brokoļiem un vienkāršu mērcīti.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
50 gselerijas2 pastinaki pēc garšassāls8 augstas kvalitātes cūkgaļas desiņas2 ĒKolīveļļa2 sarkanie sīpoli300 gsarkanais kāposts4 ĒKbalzamiko etiķis1 liellopa buljona kubiņš300 gbrokoļi4 ĒKskābais krējums (10-15%)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Kubiņos sagrieztas selerijas un pastinakus saber katlā, pārlej ar ūdeni un pievieno sāli pēc garšas. Kad ūdens sācis burbuļot, dārzeņus vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tie mīksti.

3

Cepampannu izklāj ar cepampapīru, uz tās izkārto desiņas un liek cepeškrāsnī cepties uz 15 minūtēm, līdz desiņas zeltaini brūnas. Cepšanas laikā tās apgriež, lai izceptos vienmērīgi.

4

Uz plīts sagatavo divas pannas – katrā uzkarsē pa ēdamkarotei olīveļļas. Vienā pannā sacep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas ir mīksts. Pēc tam pieber sagrieztu sarkano kāpostu, pievieno sagrieztu sīpolu un aplej ar 150 mililitriem ūdens. Pievieno arī ēdamkaroti balzamiko etiķa, uzliek virsū pannai vāku un sutina kāpostus 15 minūtes.

5

Citā pannā saberž buljona kubiņu, pievieno atlikušo balzamiko etiķi un aplej visu ar 200 mililitriem ūdens. Karsē aptuveni 10 minūtes, līdz izveidojusies sīrupaina mērce.

6

Brokoļus sagriež gabaliņos, aplej ar divām ēdamkarotēm ūdens un ieliek mikroviļņu krāsnī karsēties uz četrām minūtēm.
Padoms: brokoļus var arī vienkārši novārīt katliņā ar ūdeni.

7

Nokāš selerijas un pastinakus un ieliek atpakaļ katliņā. Pēc vēlēšanās pievieno garšvielas un skābo krējumu. Ar kartupeļu stampiņu samīca līdz biezeņa konsistencei.

8

Kad viss gatavs, pasniedz desiņas kopā ar pastinaku un seleriju biezeni. Pa virsu liek sarkanos sīpolus, pievieno brokoļus, kāpostus un visu pārlej ar mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!