Foto: Shutterstock
Lieldienu "ligzdiņas", kas ceptas krāsoto olu daiļai pasniegšanai.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmilti30 graugs250 mlsilts piens2 olas70 gcukurs0.5 TKsāls120 gmīksts sviests50 gsmalki sagrieztas citrona miziņas1 olu dzeltenums sviests rozīnes sasmalcināti rieksti, ķimenes vai sezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Tortes cepamo formu ieziež ar sviestu.

2

Miltus iesijā traukā, pa vidu uztaisa bedrīti, kurā iedrupina raugu, pielej nedaudz silta piena, cukuru un iejauc ieraugu.

3

Pārsedz ar dvieli un siltā vietā raudzē 15 minūtes, tad pievieno nomazgātas, nosusinātas rozīnes, kausētu sviestu, iejauc mīklu, apsedz un raudzē vēl 30 minūtes.

4

Galdu nosijā ar miltiem, liek mīklu un izveido no miklas tādus kā mazus kliņģerīšus (ligzdiņas). Ligzdiņas 15 minūtes uzraudzē.

5

Cepamo krāsni uzkarsē līdz 190*C. Ligzdiņas liek uz plāts. Pārziež ar olu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus, ķimenes, sezama sēkliņas vai ko citu.

6

Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Atdzesē, ligzdiņās liek krāsotas olas un pasniedz galdā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!