Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Skaista un sātīga uzkoda, kurā draudzīgi savienojušies smalki pagatavoti komponenti. Uz vienkārša grauzdiņa virsū liktas skaistas, apceptas sēnes ar kazas sieru, sviestā sutinātiem spinātiem, un gardu bazilika mērci. Būs ideāli piemērota pie kādas vasarīgas dārzeņu zupas.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.dārza atmatenes250 gkazas siers3 ĒKolīveļļa melnie pipari30 mlsviests200 gspināti3 ĒKcitronu sula sāls4 šķēlesmaize BAZILIKA SALĀTU MĒRCEI:250 mlbaziliks1 ķiploka daiviņa160 mlolīveļļa25 mlcitronu sula1 ĒKbaltvīna etiķis

Sagatavošana

1

Gatavo salātu mērci: ķiploku un baziliku liek blenderī, pielej olīveļļu, citronu sulu un etiķi. Visas sastāvdaļas sablendē, un pievieno nedaudz piparus un sāls.

2

Pēc tam gatavo sēnes: sēnes liek uz cepamās pannas ar kātiņiem uz augšu, cepurītēs iedrupina kazas sieru un apslaksta ar olīveļļu, kā arī apkaisa ar melnajiem pipariem.

3

Sēnes cep cepeškrāsnī 180o-200oC, aptuveni 10-15 minūtes, līdz sēnes kļuvušas brūnas, bet siers izkusis.

4

Pannā izkausē sviestu un iemaisa tajā spināta lapiņas, kuras nedaudz pasutina, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.

5

Pasniegšana: uz četriem šķīvjiem uzliek vienu šķēli apgrauzdētas maizes uz katra. Ar karoti uzliek uz maizītēm spinātus, pēc tam ceptās sēnes, kuras apslaksta ar bazilika mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!