Sastāvdaļas
Sagatavošana
Gatavo salātu mērci: ķiploku un baziliku liek blenderī, pielej olīveļļu, citronu sulu un etiķi. Visas sastāvdaļas sablendē, un pievieno nedaudz piparus un sāls.
Pēc tam gatavo sēnes: sēnes liek uz cepamās pannas ar kātiņiem uz augšu, cepurītēs iedrupina kazas sieru un apslaksta ar olīveļļu, kā arī apkaisa ar melnajiem pipariem.
Sēnes cep cepeškrāsnī 180o-200oC, aptuveni 10-15 minūtes, līdz sēnes kļuvušas brūnas, bet siers izkusis.
Pannā izkausē sviestu un iemaisa tajā spināta lapiņas, kuras nedaudz pasutina, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.
Pasniegšana: uz četriem šķīvjiem uzliek vienu šķēli apgrauzdētas maizes uz katra. Ar karoti uzliek uz maizītēm spinātus, pēc tam ceptās sēnes, kuras apslaksta ar bazilika mērci.
Lai labi garšo!