Foto: Shutterstock
Gruzijā iecienīta uzkoda: ceptas vai grilētas baklažānu šķēlītes krēmīgā valriekstu mērcē, ko dēvē par sacivi. Īpaši labi garšos pāris stundas pēc pagatavošanas, kad baklažāni būs piesūkušies ar mērces bagātīgo aromātu buķeti.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 nelieli baklažāni1 glāzevalriekstu kodoli glāzebaltvīna etiķis3 sīpoli4 ķiploka daiviņas pēc garšasvistas buljons3 maltas krustnagliņas TKkanēlis1 TKmaltas koriandra sēkliņas8 smaržīgie pipari TKmalti melnie pipari pēc garšassāls pēc garšasčili

Sagatavošana

1

Baklažānus sagriež šķēlēs, apsāla. Pēc ~20 minūtēm nolej šķidrumu, nosusina šķēles papīra dvielī. Pannā uzkarsētā eļļā apcep tās no abām pusēm zeltainas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.

2

Gatavo sacivi mērci. Riekstus sausā pannā apgrauzdē, noloba miziņas. Riekstus virtuves kombainā vai gaļas mašīnā samaļ kopā ar nomizotiem ķiplokiem, sīpoliem, pipariem un sāli.

3

Masai pieliek samaltas koriandra sēkliņas, iemaisa vistas buljonu (tik daudz, lai mērce pēc konsistences līdzinātos pabiezam skābajam krējumam) un liek vārīties minūtes demit.

4

Tad pievieno etiķī iemaisītas garšvielas – kanēli, krustnagliņas, melnos piparus – un pavāra vēl 10 minūtes.

5

Baklažānus kārto uz šķīvja un pārlej ar sacivi mērci.

6

Uzkoda lieliski garšo gan vēl silta, gan nākamajā dienā, kad baklažāni piesūkušies ar aromātisko mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!