Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Silta uzkoda kopīgam vīna vakaram ar draugiem atmiņām par vasaru, jūru un siltajām dienvidu naktīm. Vīstoklīšiem var izmantot svaigas vīnogu lapas vai jau gatavas, konservētas sālsūdenī.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKkapātas dilles1 TKraudene1 citrona rīvēta miziņa200 gfetas siers50 mlolīveļļa šķipsnamelnie pipari16 vīnogu lapas olīvas (pasniegšanai) maize (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Smalki sagriež dilles, raudeni, norīvē citronam miziņu.

2

Salauž fetas sieru mazos gabaliņos, liek bļodā, aplej ar olīveļļu, uzkaisa dilles, raudeni, citrona miziņu un melnos piparus.

3

Ļauj sieram marinēties vismaz 20 minūtes.

4

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C.

5

Ja izmanto svaigas vīnogu lapas, tām nogriež kātiņus un nomazgā. Uzvāra kannā ūdeni, lapu plaucēšanai. Ieliek lapas bļodā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam caurdurī notecina un noskalo aukstā ūdenī.

6

Vīnogu lapās ietin siera gabaliņus. Vīstoklīšus kārto uz ar cepamo papīru izklātas cepamās plāts.

7

Liek karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

8

Pasniedz ar olivām un svaigu maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!