Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 kartupeļi eļļa (cepšanai)1 TKpaprikas pulveris naža galsčili piparu pulveris šķipsnasāls aioli mērce (pasniegšanai) SALSAI:1 neliels sīpols1 sarkans čili pipars2 ĒKolīveļļa400 gkonservēti tomāti (kapāti)1 TKpaprikas pulveris15 mlābolu etiķis1 TKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Nomizo un sagriež daiviņās kartupeļus. Noglabā bļodā ar ūdeni. Katliņā uzvāra ūdeni, tajā liek kartupeļus un vāra piecas minūtes, līdz tie pa pusei mīksti. Nokāš kartupeļus un uz papīra dvieļa nosusina sausus.

2

Cepampannā ielej nedaudz eļļu, tajā iemaisa kartupeļus, lai daiviņas būtu apņemtas ar eļļu no visām pusēm. Nelielā bļodiņā samaisa paprikas pulveri, čili pulveri un sāli, uzkaisa pa virsu kartupeļiem. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes, līdz kartupeļi kraukšķīgi.

3

Kamēr kartupeļi krāsnī, pagatavo salsu. Smalki sagriež sīpolu, čili piparu. Ja nevēlas salsu pārāk asu, iztīra piparam sēkliņas. Pannā sakarsē eļļu, tajā liek sīpolus un cep, līdz tie caurspīdīgi. Tad pievieno čili piparus, tomātus, paprikas pulveri, ābolu etiķi un cukuru. Mērci karsē apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezējusi.

4

Ceptos kartupeļus pasniedz ar pikanto salsu un ķiploku majonēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!