Foto: Shutterstock
Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.
75Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 vistas stilbiņi2 ĒKeļļa1 TKsāls1 TKmalti melnie pipari500 gkartupeļi400 gburkāni1 sarkanais sīpols1 citrons3 ķiploku daiviņas150 mlbaltvīns100 mlsaldais krējums1 ĒKmilti1 ĒKsinepes1.5 ĒKkapāts estragons

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220ºC. Nelielā bļodiņā sajauc 1 ēdamkaroti eļļas ar šķipsnu sāli un pipariem. Notīra un sagriež daivās kartupeļus, palielos gabalos burkānus. Sīpolu sagriež daivās, ķiplokus atstāj negrieztus. Uz cepamās pannas liek visus dārzeņus un sajauc ar sagatavoto eļļu.

2

Bļodiņā vēlreiz sajauc 1 ēdamkaroti eļļas ar sāli un pipariem. Liek bļodā vistu stilbiņus un tos ierīvē ar sagatavoto eļļu. Stilbiņus kārto uz pannas starp kartupeļiem un burkāniem vai visu liek cepammaisā. Pāri lej baltvīnu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 - 50 minūtes, līdz vistas gaļa gatava un zeltaina.

3

Vistas stilbiņus izņem no pannas un sasedz ar foliju, lai neatdziest. Bļodiņā sajauc krējumu ar miltiem, sinepēm un sakāpatiem estragona zaļumiem, lej pāri dārzeņiem un samaisa ar pannas sulām (ja cepšanai izmantots cepammaiss, sulas no atgrieztā maisa izlej cepampannā. Liek dārzeņus atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept vēl 5 - 8 minūtes, līdz mērce sabiezējusi. Pasniedzot pa virsu dārzeņiem kārto vistas stilbiņus, grezno ar estragona lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!