Foto: Shutterstock
Variācija par mūsu kaimiņu lietuviešu tradicionālajiem cepelīniem. Kartupeļu masai pievieno biezpienu, pildījumam - kūpinātu cauraudzīti un cep tos cepeškrāsnī, lai iegūtu gardu, kraukšķīgu garoziņu. Pilnai laimei baudi ar krējumu vai speķa - sīpolu mērcīti.
75Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi biezpiens1 gab.ola sāls kartupeļu milti PILDĪJUMAM: maltā gaļa cauraudzis speķis ķiploki sīpoli malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Uz smalkās rīves sarīvē kartupeļus, liek marlē un nospiež, bet ne pārāk stipri - tā lai nav pavisam sausi, liek klāt biezpienu, olu (olu var nelikt), sāli un kartupeļu cieti, kas paliek bļodā, kad nolej no kartupeļiem nospiesto sulu.

2

Masu izmīca, tā, lai tā ir valkana. Ja masa ir pārāk sulīga vai irdena, tad var pielikt vēl nedaudz cieti.

3

Pildījumam ņem malto gaļu (labāk 50/50 liellopu un cūkgaļu), piegriež klāt kūpinātu cauraudzīti, pierīvē ķiplokus un sīpolus pēc garšas, pieliek svaigi maltus piparus un sāli, masu izmīca.

4

Tālāk ir meistarības jautājums, bet princips ir tāds pats, kā pildītajām kotletēm. Liek uz plaukstas kartupeļu masu un izlīdzina, virsū liek karoti pildījuma, aploka kartupeļu masas malas apkārt un veido tādas kā palielas kotletes.

5

Cepelīni var būt divu veidu - cepti vai vārīti. Ja gribi ceptus (mūsmājās iecienīti ir tieši tādi, jo tad cepelīniem ir skaisti brūna, garda un kraukšķīga garoziņa), liec uz ietaukotas plāts un cep cepeškrāsnī. Kad viena puse brūna, apgriez uz otru pusi.
Ja grib vārītus, tad vāra, liekot ar karoti karstā sālsūdenī, kuram pievienota kartupeļu ciete. Šis variants ir ķēpīgāks un reizēm var neizdoties - cepelīni var izšķīst. Tas lielā mērā ir atkarīgs arī no kartupeļu šķirnes.

Iesūtīja: oukija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!