Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kglaša fileja4 ĒKgraudu sinepes2 ĒKmārrutki200 mlolīveļļa rīvēta miziņa no 2 citroniem3 ĒKcitronu sula4 ĒKmedus8 smalki sakapāti sīpolloki2 smaki sakapāti sarkanie čili pipari4 ĒKsakapātas dilles citrona daiviņas pasniegšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu.

2

Sagriež laša fileju gabalos un izkārto tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Nelielā bļodiņā sajauc graudu sinepes ar mārrutkiem un iesmērē lasi ar šo masu.

4

Cep lasi aptuveni 15-20 minūtes, līdz zivs kļuvusi zeltaini brūna.

5

Kamēr cepas zivs, nelielā bļodā ielej eļļu, pievieno citronu sulu, miziņas, medu un rūpīgi samaisa visu kopā. Beigās pievieno sīpollokus, čili un dilles un iemaisa zaļumus.

6

Kad zivs izcepusies, ļauj tai nedaudz atdzist. Noņem filejai ādu un liek izceptās zivs šķēles kādā traukā. Apsmērē zivi ar izveidoto marinādi un atstāj to ievilkties, līdz zivs ir pilnībā atdzisusi. Atstāj zivi marinēties slēgtā traukā vismaz uz 24 stundām, lai zivs uzņemtu visas garšas.

7

Pirms pasniegšanas notecina marinādi, bet noteikti atstāj marinādes zaļumus un čili piparu. Apslaka ar citronu sulu. Zivi var pasniegt aukstu, bet var arī iepriekš uzsildīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!