Foto: DELFI
Cepumu kūka viennozīmīgi ir viena no manām bērnības garšām. Gardais biezpiena krēmiņš, cepumi un marmelāde rada garšu buķeti, kura burtiski kūst uz mēles, bet, notiesājot vienu gabaliņu, roka jau steidz ķert pēc nākamā.

Katram noteikti mājās ir sava cepumu kūkas recepte, jo tai ir neskaitāmas variācijas gan ar ievārījumu, gan bez. Piedāvāju jums savu versiju par cepumu-siera kūku, kura ir tik viegli pagatavojama, ka neprasīs daudz laika! Turklāt – šīs kūkas tapšanā var iesaistīties gan lieli, gan mazi.

Pavisam ātrs variants būs, ja izmantosi cepumu kūkas pagatavošanai tikai vienu no biezpiena krēmiem, nevis kā ir šajā receptē. Ļoti garda kūka sanāks tikai ar jogurta-biezpiena masu un marmelādes gabaliņiem. Jāatzīst, ka tā arī ir mana oriģinālā recepte, bet tikai šoreiz nedaudz vēlējos paeksperimentēt, tāpēc arī oriģinālā recepte ir uzlabota ar putukrējuma-biezpiena krēmu.

Ja arī tev ir sava īpašā cepumu kūkas recepte vai kāda cita recepte, kas jūsmājās ir iecienīta, tad padalies tajā ar "Tasty". Sūti recepti un foto, izmantojot īpašo pievienošanas pogu šeit vai arī sūti to e-pasta adresē: receptes@delfi.lv

30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

KŪKAS PAMATNEI:900 gcepumi "Selga" ar šokolādes garšu (5 pac.) KŪKAI:600 gbiezpiens (0,5%)400 gmarmelāde400 gjogurts "Baltais" zemeņu (saldā krējuma)200 gsaldais krējums (35%) pēc garšascukurs pēc garšasogu sīrups ūdens DEKORĒŠANAI:125 gmellenes1 gragnātābols

Sagatavošana

1

Biezpienu sablenderē ar cukuru pēc garšas, bet, ja nav blendera, tad to izberž caur sietu vai samīca. Iegūto masu pārdala uz pusēm, lai aptuveni ir 300 grami vienā bļodā un 300 grami otrā.

2

Kubiciņos sagriež marmelādi, iegūto masu sadala divās vienādās daļās. Marmelādes gabaliņus pievieno biezpiena masām, proti, divās atsevišķās bļodiņās.

3

Saputo saldo krējumu ar cukuru. Tikai uzmanies to nepārputot, jo tad saldais krējums garšos pēc sviesta.

4

Vienai biezpiena masas daļai piejauc klāt jogurtu, bet otru biezpiena masu lēni iecilā putukrējumā.

5

Atsevišķā traukā pielej nedaudz ūdens un sīrupa, izmaisa šķidrumus ar karotīti.

6

Uz paplātes vai šķīvja kārto cepumus. Kūkas izmērs ir 4x4 cepumi. Kopumā tai ir piecas kārtas.

7

Pirmo cepumu kārtu nemērcē ūdens un sīrupa šķidrumā, to vien dari ar nākamajām. Iesaku mērcēt apakšu tikai tādā gadījumā, ja kūku vajadzēs pasniegt pēc pāris stundām. Tāpat atceries, ja cepumus pārmēcēsi un turēsi šķidrumā pārāk ilgi, tad tie sāks izšķīst, kas šajā gadījumā nav vēlams.

8

Cepumiem virsū klāj un izlīdzina biezpiena krēmus. Kāda ir secība – tas paliek paša ziņā. Var klāt gan pamīšus, piemēram, tikai ar biezpiena-putukrējuma krēmu apakšā vai otrādi – biezpiena-jogurta krēms augšā.

9

Kūkas augšdaļu pārziež ar kādu no biezpiena krēmiem, bet pēc tam dekorē ar mellenēm un granātābolu sēkliņām.

10

Liek ledusskapī līdz brīdim, kad to nepieciešams notiesāt. Vislabāk, ja tā ledusskapī stāvēs pāris stundas vai vismaz diennakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!