Foto: Shutterstock

Gardās "Sēnītes" vai "Vāverītes" ir cepumi, kurus ar sentimentu atceramies vēl no pavisam agras bērnības. Jau tolaik tiem bija īpaša vērtība, jo ne visām saimniecēm mājās bija smagā sēnīšu vai vāverīšu cepamforma - īpašs veidojums, ar kuru vajadzēja rīkoties ļoti uzmanīgi, jo cepumi tika gatavoti nevis cepeškrāsnī, bet uz gāzes plīts riņķa. Šo bērnības garšu atmiņā iespējams atsaukt arī tagad - ja paveicies kādā krāmu tirdziņā vai vecmāmiņas pieliekamajā uziet cepamformu! Recepte no portāla "Cālis.lv" virtuves foruma krājumiem.

40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gmargarīns4 gab.olas2 glāzescukurs3 glāzesmilti1 glāzeskābs krējums naža galscepamais pulveris GLAZŪRAI:1 olas baltums kakao pūdercukurs citrona sula

Sagatavošana

1

Margarīnu izkausē un atdzesē, saputo ar cukuru, pievieno olas un visu samaisa.

2

Pievieno cepamo pulveri, miltus un skābo krējumu, visu sajauc, veidojot viendabīgu masu.

3

Cepumu pannu uzkarsē, ieziež ar eļļu.

4

Pannas formiņu iedobēs lej mīklu, pannu aizver un lek cepties uz nelielas liesmas.

5

Kad viena puse kādu laiku ir cepusies, pannu apgriež uz otru pusi un cep, kamēr cepumiņi gatavi.

6

Kamēr cepumi dzesējas, gatavo glazūru - olas baltumu saputo ar pūdercukuru (aptuveni 10-12 ēdamkarotes) un nedaudz citrona sulu stingrās putās. Sadala divās daļās, pusei glazūras pievienojot kakao pulveri.

7

Atdzisušās sēnītes dekorē –ar balto glazūru pārsmērē sēnīšu kātiņus, bet cepurītes daļu nokrāso brūnu ar kakao glazūru. Kātiņu pamatnītes var izrotāt arī ar magoņu sēklām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!