Foto: DELFI

"Katru vakaru stāvēt pie plīts negribas, tādēļ pagatavoju četrus dažādus ēdienus uzreiz, lai pēc tam varētu tos ēst dažādās variācijās" stāsta Madara, kura izmēģinājusi YouTube kanāla Brothers Green Eats video recepti un stundas laikā viņai ir izdevies pagatavot vairākus ēdienus – basmati rīsus, krāsnī ceptus dārzeņus, kāpostu salātus un sulīgus vistas šķiņķīšus.

Rīsi, cepta vista un dārzeņi, kāpostu salāti – pagatavot četrus ēdienus stundas laikā ir iespējams! Diemžēl video receptē precīzas proporcijas netika minētas, tādēļ es visu liku "uz aci".

22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
BASMATI RĪSI:2 glāzesbasmati rīsi pēc garšassīpolloki pēc garšasķiploki pēc garšaskurkuma PANNĀ CEPTI VISTAS ŠĶIŅĶĪŠI:4 gab.vistas šķiņķi pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasoregano pēc garšasķiploki KRĀSNĪ CEPTI DĀRZEŅI:1 gab.brokoļi2 gab.saldie kartupeļi1 gab.kabači SALĀTI: kāposts1 gab.mango2 saujasredīsi0.5 gab.laims pēc garšassezama sēklas pēc garšasrīsu etiķis

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Uz plīts katliņā iek vārīties basmati rīsus, pirms tam tos noskalot nav nepieciešams. Kamēr vēl ūdens nevārās, pievieno sagrieztus lociņus un nelielu sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus, kurkumu. Uzliek katliņam vāku un vāra apmēram 15-20 minūtes.

3

Izsmeļošus padomus, kā uzvārīt perfekti irdenus rīsus, sniedzām šajā rakstā.

4

Kamēr vārās rīsi, gatavo vistu. No šķiņķīšiem izgriež kauliņus, tā kā tiem apkārt vēl ir daudz gaļas, met kaulus iekšā katliņā, kur vārās rīsi, būs garšīgāk! Iemarinē vistas gaļu – vispirms apbārsta šķiņķīšus ar sāli, pipariem, ķiploku pulveri vai ķiploku gabaliņiem un oregano. Apcep šķiņķīšus uz pannas, eļļu var izmantot pavisam maz, jo šķiņķīšu ādā ir daudz tauku, kas cepot izdalīsies. Cep uz lēnas uguns, kad viena puse jau ir brūna, apgriež uz otru.

5

Kamēr vārās rīsi un cepas vista, jāizmanto cepeškrāsns. Sagriež gabaliņos brokoli, kabaci un saldos kartupeļus. Tā kā saldais kartupelis cepas visilgāk, tas jāsagriež daudz mazākos gabaliņos. Ber visus dārzeņus pannā. Apslaka ar olīveļļu, apbārsta ar sāli un pipariem. Ar rokām apmaisa dārzeņus, lai tie sajaucas ar eļļu un garšvielām. Cep aptuveni 30 minūtes.

6

Kamēr dārzeņi cepas, var pagūt pagatavot svaigus salātus. Smalki sagriež pusi neliela kāposta, redīsus un vienu mango. Var izmantot citus augļus, piemēram, bumbierus vai persikus. Pievieno sezama sēklas, pusīti laima sulas, sāli un piparus, nedaudz rīsu etiķa. Samaisa ar rokām, nedaudz paspaidot kāpostus, lai no tiem izdalītos sula, tad tie kļūst mīkstāki un uzsūks pārējās garšas.

7

Kad viss gatavs, var uzreiz pasniegt pusdienās! Vai arī atdzesēt un salikt kastītēs, lai vismaz trīs dienas pusdienās nebūtu jādomā par gatavošanu.

Vistiņa lieliski garšos ar mājās gatavotu bārbekjū mērci, recepti atradīsi šeit.

Lai labi garšo!

Iesūtījusi: Madara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!