Foto: Shutterstock
Gards un sātīgs sautējums ar malto gaļu un pupiņām ir kā radīts, lai sasildītos vēsā, nemīlīgā dienā.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gkonservētas pupiņas50 gkonservēta kukurūza0.5 ltomāti savā sulā300 gcūkgaļas maltā gaļa1 gab.paprika (dzeltena)1 gab.paprika (sarkana)2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols1 gab.burkāns Krievijas siers lociņi1 TKčili pulveris1 TKkarijs pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Gabaliņos sagrieztu sīpolu apkaisa ar sāli un uz dzilas pannas apcep eļļā, pievieno kubiciņos sagrieztu burkānu, cep līdz masa ir viegli zeltaina.

2

Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, cep vēl pāris minūtes.

3

Pievieno malto gaļu, cep, virsū uzspiežot ķiploku sulu (var lietot arī sakapātu ķiploku), liek klāt arī čili pulveri un kariju (pirmajā reizē jāuzmanās, lai nesanāk par asu).

4

Kad gaļa apcepta, maisa klāt biezeni, kas iegūts, sakapājot tomātus savā sulā.

5

Ja tie ir ar ādu, to iepriekš novelk. Pieliek sāli un Tabasco mērci pēc garšas.

6

Cep uz lēnas uguns aptuveni 35 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Beigās liek klāt pupiņas un kukurūzu. Lēni sautē vēl 15-20 minūtes.

7

Uzrīvē sieru un uzber sakapātus lociņus.

8

Pasniedz ar baltmaizes ķiploku grauzdiņiem, rīsiem vai kukurūzas čipsiem.

Iesūtīja: feenixa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!