Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Divas burvīgas receptes vienā – krēmīgs biešu borščs, kas pagatavots krēmzupas formā, un gardajai maltītei klāt trauslas kazas siera maizītes. Sasildīs gan pusdienās, gan vakariņās.
120Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 ĒKsaulespuķu eļļa60 gsviests1 gab.sīpols1 gab.liels burkāns gab.kartupeļi2 gab.ķiploka daiviņas500 gbietes1 ĒKpūdercukurs900 mlvistas vai dārzeņu buljons2 ĒKskābais krējums dilles MAIZĪTĒM:375 gkārtainā mīkla150 gkazas siers timiāns sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Lielā katlā ielej eļļu un ieliek sviestu, lai tie uzsildītos uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno sagrieztu sīpolu, kubiņos sagrieztu burkānu, kartupeļu gabaliņus un saspiestas ķiploku daiviņas. Visam ļauj sutināties katlā aptuveni 15 minūtes, līdz sastāvdaļas ir mīkstas.

2

Bietes nomizo un sagriež kubiņos. Pēc tam ber katlā pie pārējiem dārzeņiem, pieberot arī pūdercukuru. Visu apmaisa un apcep vēl 3-4 minūtes.

3

Pēc tam pa virsu lej karstu dārzeņu vai vistas buljonu, ļauj zupai sākt burbuļot. Zupu vāra aptuveni stundu uz lēnas uguns.

4

Kad zupa gatava, to sablendē ar rokas blenderi vai ielej lielajā blendera krūzē. Ja kādi dārzeņa gabaliņi nav sasmalcinājušies, tos izspiež caur sietiņu.

5

Zupu lej atpakaļ katlā un uzkarsē no jauna. Ja zupa pārāk bieza, tai pievieno nedaudz karsta buljona vai ūdens.

6

Gatavo zupu lej bļodiņās, pa virsu uzliek nedaudz skābā krējuma un diļļu zariņus.

7

Gatavo maizītes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

8

Kārtaino mīklu izrullē (pērk gatavu vai pagatavo pēc šīs receptes) un ar tasītes palīdzību izgriež 12 apļus, katru aptuveni 6,5 centimetrus diametrā.

9

Ar apaļu cepumu griežamo formiņu vai mazāku tasīti iezīmē katrā mīklas aplītī puscentimetru platu maliņu.

10

Mīklas aplīšus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepties aptuveni uz 10 minūtēm.

11

Kazas sieru sagriež 12 šķēlītēs.

12

Uz gatavajām maizītēm liek pa kazas siera šķēlei un stingri iespiež viducī. Dekorē ar timiāna zariņu un uzkaisa garšvielas. Pēc tam ieliek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, lai siers izkustu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!