Foto: Shutterstock
Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:1 paciņa Selgas cepumi (vai citi pēc izvēles)100 gsviests1 citrona rīvēta miziņa KRĒMAM:500 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)100 mlcukurs3 citronu rīvēta miziņa50 mlcitronu sula DRUPAČĀM:200 mlbrūnais cukurs150 mlmilti50 gsviests (auksts)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Sagatavo vidēji lielu cepamo formu, kas piemērota siera kūkai, apmēram 20 cm diametrā apaļu vai līdzīgi lielu taisnstūrainu, to iesmērējot ar sviestu, bet pamatu izklājot ar cepamo papīru.

2

Sablendē cepumus drupačās un sajauc ar kausētu sviestu un rīvētu citrona miziņu. Ar drupačām izklāj cepamās formas pamatni, to kārtīgi saspiežot. Šim procesam var labi noderēt koka kartupeļu stampiņa vai glāze. Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Ļauj pamatnei nedaudz atdzist.

3

Tikmēr sajauc drupačas un citronu krēmu. Drupačām bļodā sagriež gabaliņos aukstu sviestu, uzber cukuru, miltus un ar pirkstiem, cenšoties pārlieku nesildīt sviestu, izveido drupačas.

4

Miksera traukā liek krēmsieru, pievieno cukuru un kuļ gaisīgā krēmā. Pēc tam pievieno rīvētu citronu miziņu, citronu sulu un turpina kult. Lej krēmu pāri apceptajam pamatam, pa virsu kaisot drupačas. Liek krāsnī un cep 35 - 40 minūtes.

5

Kad plātsmaize gatava, ļauj tai istabas temperatūrā atdzist apmēram vienu stundu. Pēc tam liek ledusskapī un dzesē vēl apmēram divas stundas.

Kūku ledusskapī var glabāt 2 - 3 dienas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!