Foto: Shutterstock
Kraukšķīgie un trauslie groziņi ar burvīgo citronu krēmu būs perfekti pie pēcpusdienas tējas vai kafijas.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:6 ĒKūdens2 ĒKeļļa180 gsviests2 ĒKcukurs šķipsnasāls300 gmilti PILDĪJUMAM:35 gmilti200 gcukurs125 gcitronu sula1 citrona miziņa3 olas1 olas dzeltenums šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo mazo kēksiņu formiņas (var izmantot arī gludo kēksiņu formiņas), tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu un viegli apbārstot ar miltiem.

2

Katliņā, kuru varēs ielikt cepeškrāsnī, lej ūdeni, pievieno eļļu, sviestu, cukuru un sāli. Liek cepeškrāsnī un karsē, līdz maisījums sāk burbuļot un maliņas brūnēt.

3

Uzmanīgi izceļ katliņu no cepeškrāsns un karstajam šķidrumam pievieno miltus, visus uzreiz. Darbojas ātri - mīklu maisa, līdz tā saveļas lodē un atlec no katliņa sienām.

4

Katrā formiņā liek pa tējkarotei mīklas un ar pirkstiem mīklu izlīdzina, veidojot groziņu. Pamatni sadursta ar dakšiņu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep 8-12 minūtes, līdz groziņi zeltaini. Izņem no krāsns un ļauj tiem nedaudz atdzist.

5

Kamēr groziņi krāsnī, pagatavo citronu krēma pildījumu. Bļodā samaisa miltus ar cukuru, pievieno citronu sulu, rīvētu citrona miziņu un maisa, līdz cukurs izšķīdis. Citā bļodiņā sakuļ olas ar papildu olas dzeltenumu un šķipsnu sāls. Olas pievieno miltu masai, maisa, līdz veidojas vienmērīgs krēms.

6

Kad groziņi nedaudz atdzisuši, samazina krāsns temperatūru uz 150°C un liek groziņus atpakaļ krāsnī. Pavelk pannu pa pusei laukā un veikli iepilda citronu krēmu. Aizver durvis un cep kūciņas apmēram 10 minūtes, līdz krēms sarecējis un virsma viegli apcepusies.

7

Atdzisušas kūciņas apkaisa ar pūdercukuru, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!