Foto: Shutterstock
Vienkāršs un gards kārums pie tējas vai kafijas. Kēksu var glabāt apmēram nedēļu, tas tikai jāietin folijā, lai nekalstu. Izvēlies jogurtu bez piedevām, tā tu varēsi kontrolēt cukura daudzumu kēksa mīklā. Vispiemērotākais būs biezais grieķu jogurts. Cepot kēksu, sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā, lai to varētu sakult gaisīgā krēmā.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
200 gcukurs2 ĒKrīvēta citronu miziņa225 gsviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)50 mlcitronu sula6 olas500 mlmilti šķipsnasāls0.5 TKdzeramā soda0.5 TKcepamais pulveris200 mljogurts GLAZŪRAI:2 ĒKcitronu sula100 mlpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo kēksa formu (kukulīša vai apaļo), to bagātīgi ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru (kukulīša formu) vai izbārstot formu ar miltiem, liekos miltus izkratot laukā (apaļajai formai).

2

Norīvē citronam miziņu un to sajauc ar cukuru. Aromatizēto cukuru pievieno sviestam un ar mikseri sakuļ gaisīgu krēmu. Pievieno citronu sulu un turpina kult, līdz sula savienojusies ar sviestu. Pa vienai pievieno olas, turpinot kult sviesta krēmu. Katru reizi pieliek vienu ēdamkaroti miltu.

3

Atsevišķā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas: atlikušos miltus, sāli, sodu un cepamo pulveri. Miltus pa daļām uzmanīgi iemaisa sviesta - olu masā. Centies nemaisīt mīklu ilgstoši, tikai tik, lai milti savienotos ar olām un sviestu. Beigās iemaisa jogurtu.

4

Mīklu lej sagatavotajā formā un liek karstā cepeškrāsnī, cep apmēram 1 stundu, līdz iesprausts kociņš laukā nāk sauss. Kad kēkss izcepies, to izņem no krāsns un ļauj dzesēties formā 30 minūtes. Pēc tam uzmanīgi izņem no formas un atstāj dzesēties uz restītēm.

5

Kad kēkss atdzisis, sagatavo glazūru, sajaucot citronu sulu ar pūdercukuru. Ar glazūru rotā kēksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!