Foto: Privātais arhīvs
Kurš gan spētu atteikties no citronu biskvīta kūkas, kas aromatizēta ar lavandas cukuru, devīgi pārziesta ar samtainu maskarpones krēmu un pilnai laimei dekorēta ar sulīgām avenēm. Recepti iesaka Inga Bidina.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gcukurs250 gmilti200 gsviests4 olas150 mlskābs krējums1 citrons2 ĒKlavandas ziedi avenes dekoram aveņu ievārījums500 gmaskarpone300 mlsaldais krējums pēc garšaspūdercukurs1 TKrīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Izklāj veidnes ar cepamo papīru. Citronam izspiež sulu, norīvē miziņu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri.

2

Gatavo biskvītu. Cukuru ar lavandu un rīvētu citrona miziņu sablendē. Bļodā puto mīkstu sviestu ar aromatizēto cukuru, kad masa kļūst gaišāka, tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, skābo krējumu un visu sakuļ viendabīgā masā. Masu sadala divās daļās, lej katru savā veidnē un cep aptuveni 35 minūtes.

3

Pa to laiku gatavo krēmu. Sajauc maskarponi ar citrona miziņu un pūdercukuru, Pamazām putojot lej klāt saldo krējumu, līdz iegūts viendabīgs krēms. Daļu krēma atdala un iekrāso ar violeto pārtikas krāsvielu.

4

Gatavos biskvītus atdzesē un pārslaka ar citronu sulu. Uz pirmā biskvīta ziež zemeņu ievārījumu un krēma kārtu, Liek virsū otru biskvītu, devīgi pārziež kūkas virspusi un sānu malas ar krēmu. Dekorē ar avenēm.

5

Liek ledusskapī uz pāris stundām, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!