Interesanta un ļoti garda recepte kādām ļoti īpašām vakariņām vai pusdienām - piedāvā restorāna Art Hotel Laine šefpavāre Anita Ozoliņa. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
salvija pētersīļi piparmētras30 gMeža aveņu medus1 laima sula3 ĒKolīveļļa1200 gcūkgaļas fileja500 mlLielvārdes Tumšais alus75 gmeža aveņu medus50 gbrūnais cukurs50 gsviests dārzeņi pēc izvēles50 gsviests1 TKingvers20 gmeža aveņu medus

Sagatavošana

1

Marinādei pieber garšvielas: salviju, pētersīļus, piparmētras pēc gaumes un brīvas izvēles, pievieno 30 g meža aveņu medus, 1 laima sulu, 3 ēdamkarotes olīveļļas un iemarinē 5°C temperatūrā aptuveni 1200 g cūkas fileju uz 2-3 dienām.

2

Pirms gaļas cepšanas pagatavo medus un alus novārījumu. Uzvāra 500 ml "Lielvārdes Tumšais" alu kopā ar 75 g meža aveņu medus, 50 g brūnā cukura un 50 g sviesta. Karsē, līdz šķidrums samazinājies vairāk kā uz pusi, atdzesē.

3

Iemarinēto gaļu liek uz sausas, ļoti karstas pannas, cepot aprauj no abām pusēm brūnu, uzber sāli. Šo pašu pannu liek cepeškrāsnī 160°C temperatūrā, vispirms apsmērējot gaļu ar medus-alus novārījumu un cep apmēram 15-20 minūtes. Ik pēc 5 minūtēm cepšanu pārtrauc un gaļu apsmērē ar medus-alus novārījumu.

4

Paralēli sagatavo dārzeņus (pēc izvēles), tos blanšējot vai mazliet pavārot pēc savas gaumes. Uz pannas izkausē 50 g sviestu, pievieno 1 tējkaroti ingvera, 20 g meža aveņu medus. Dārzeņus uz mazas liesmas karamelizē 5-8 minūtes.

5

Pēc cepšanas gaļu 10-12 minūtes atpūtina, sagriež, kārto uz šķīvja un pasniedz ar karamelizētajiem dārzeņiem. Ja vēlas, var pievienot ābolu biezeni.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!